NEWS At. Mon, 05 June 2023  -   00:00 WIB

Community Service to the International Community FEB UNEJ

On May 30–June 2, 2023, lecturers from the Department of Management, Faculty of Economics and Business, University of Jember, consisting of the Head of the Department, Dr. Elok Sri Utami, M.Si; Secretary of the Department, Dra. Lilik Farida, M.Si; and Coordinators of the Undergraduate Study Program, Dr. Sumani, M.Si; and the Master Study Program, Dr. Handriyono, M.Si, attended the Plenary Session of the Indonesian Business Management Study Program Alliance (APSMBI) and the International Seminar at Tarakan University, North Kalimantan. Another agenda in this activity was the signing of Memorandum of Understanding (MoU) between the Faculty of Economics and Business, University of Jember, and the Faculty of Business, Economics, and Accounting, Universiti Malaysia Sabah, which aims to enhance academic and non-academic collaboration. MoU signed by Assoc. Prof. Dr. Mohd Rahimie Abd Karim as Dean of the Faculty of Business, Economics, and Accounting, Universiti Malaysia Sabah, and Prof. Dr. Isti Fadah, M.Sc., CRA, CMA, as Dean of the Faculty of Economics and Business, University of Jember. The MoU is valid for three years starting in 2023. In addition, international community service activity was also conducted, located in the Indonesia-Malaysia border on Sebatik Island, Nunukan Regency with the theme "Improving the Welfare of Indonesia-Malaysia Border Communities through the Training of Digital Marketing and Financial Reports for MSMEs".

Pada tanggal 30 Mei-2 Juni 2023, perwakilan dosen Jurusan Manajemen Fakultas Ekonomi dan Bisnis Universitas Jember yang terdiri dari Ketua Jurusan Dr. Elok Sri Utami, M.Si, Sekretaris Jurusan Dra. Lilik Farida, M.Si, serta Koordinator Program Studi S1 Dr. Sumani, M.Si dan Program Studi S2 Dr. Handriyono, M.Si, menghadiri kegiatan Sidang Pleno Aliansi Program Studi Manajemen Bisnis Indonesia (APSMBI) dan Seminar Internasional di Universitas Tarakan Kalimantan Utara. Agenda lain dalam kegiatan tersebut adalah penandatanganan Nota Kesepahaman (MoU) antara Fakultas Ekonomi dan Bisnis Universitas Jember dengan Fakultas Bisnis, Ekonomi, dan Akuntansi Universiti Malaysia Sabah yang bertujuan untuk meningkatkan kerjasama akademik dan non-akademik. MoU ditandatangani oleh Assoc. Prof. Dr. Mohd Rahimie Abd Karim selaku Dekan Fakultas Bisnis, Ekonomi, dan Akuntansi Universiti Malaysia Sabah dan Prof. Dr. Isti Fadah, M.Si., CRA., CMA selaku Dekan Fakultas Ekonomi dan Bisnis Universitas Jember. MoU tersebut berlaku selama tiga tahun sejak tahun 2023. Selain itu, juga dilaksakan kegiatan pengabdian masyarakat internasional di perbatasan Indonesia-Malaysia di Pulau Sebatik, Kabupaten Nunukan dengan tema “Peningkatan Kesejahteraan Masyarakat Perbatasan Indonesia-Malaysia melalui Pemasaran Digital dan Laporan Keuangan Sederhana bagi Pelaku Bisnis UMKM”.